IMG_1397.JPG
 

Over ons


Een echt familiebedrijf


Marc en Annick, allebei afkomstig uit een boerenfamilie, zijn al meer dan 30 jaar de drijvende kracht achter deze unieke combinatie van boerderij en beenhouwerij en steken er dan ook al hun passie en energie in. Op de boerderij worden varkens, runderen, konijnen, kippen en herten gekweekt waarvan ze dan op ambachtelijke wijze hun eigen charcuterie maken. Verser kan dus niet. In de slagerij van Marc en Annick vind je een grote keuze aan vleessoorten en charcuterie.

De specialiteiten van het huis zijn: côte à los, biefstuk oudslacht, hertenkalf, eigen gekookte ham, BBQ-buffetten (in samenwerking met zonen Laurenz en Arno) . Oudste zoon Angelo kweekt samen met Marc de herten voor zijn Hoeveslagerij.  Laurenz en Arno helpen deels mee in de slagerij. 


Andere troeven


 

100% West-Vlaams


Bonne is één van de 20 à 30 Belgische kwekers van het West-Vlaams Rood Rund - het kweekprogramma van dit Belgisch ras neemt zowat de helft van de veestapel voor z'n rekening. Daarnaast is hij ook kweker van het Witblauw runderras, maar dus ook van herten: je vindt ze niet alleen in de weiden rondom de hoeveslagerij, maar ook in de etalage terug, naast het West-vlaams Rood.

 

Damse natuurgebieden


 
damse polders 1.jpeg
damse polders 2.jpeg
 

Marc Bonne, gepassioneerd door natuur, dieren & lekker vlees

Onze dieren grazen allemaal in de nabije omgeving van onze hoeveslagerij. Enkele van deze weilanden worden ter beschikking gesteld door Natuurpunt Damme. Dit vertaalt zich in een gezond, eerlijk en uniek stuk vlees.