Een week achter de schermen bij Bonne.

“Jullie winkel is enkel de vrijdag en zaterdag open, hoe komt dat?”, is een vraag die we vaak te horen krijgen. Één week lang geven we jullie een blik achter de schermen.

 
 

Maandag

Op maandag is er veel bedrijvigheid op de boerderij. Marc vervoert de dieren met de nodige zorg, ook krijgen ze hun voeders en de nodige zorgen.

IMG_20190506_162901.jpg
IMG_20190506_163854.jpg
IMG_20190506_163556.jpg

Dinsdag

Op dinsdagmorgen beginnen we in onze atelier, we starten de week met een koelcel vol vers vlees vanop de hoeve. Onze hespen worden uitgebeend om te pekelen in de huisgemaakte pekel. Ook werkt Marc aan de ouderwetse salami, want salami moet rijpen.  Zoals dagelijks werd ook tijd gemaakt voor het voederen. De herten worden extra in de watten gelegd want binnen een maand (eind mei - juni) kalven ze.

59871556_1154799261358183_7189636186757922816_n.jpg
IMG_20190507_102830.jpg
59565518_338384423515973_3039884943376252928_n.jpg
59986095_453660102035375_7479464453952503808_n.jpg
60040169_2425043544431064_6539863800160452608_n.jpg

Woensdag

Onze woensdag starten we opnieuw in het atelier, ons runds-, kalfs-, en varkensvlees wordt versneden zodat we er op donderdag mee aan de slag kunnen. Morgen meer hierover. In de namiddag werden koeien met hun kalveren losgelaten in de Damse polders. Onze droge worsten en boerehespen hangen te drogen in de droogkamer.

59819615_337595873625782_4114822980192698368_n.jpg
59966866_435734290554249_7792862848832503808_n.jpg
59715193_407122510019516_5623072476431908864_n.jpg

Donderdag

Op donderdag is het zeer druk in onze atelier. Alle charcuterie wordt met veel passie gemaakt. Onze vleeswaren worden ter plekke gerookt met eikenhout in de rookschouw, een geur en kleur die op vrijdag in de winkel te vinden zijn. Morgen een mooi vers gevulde koeltoog, lekkers vanop de hoeve.

60061344_635953256887877_4909208453244780544_n.jpg
59861471_2018965111732247_4923437997724008448_n.jpg
59986126_2189612934467699_3629294360652152832_n.jpg
60116713_324263318239421_6165273610349969408_n.jpg

Vrijdag

Op vrijdag en zaterdag is de hoeveslagerij vanaf 8u open, steeds met een mooi gevulde koeltoog. De eerste BBQ-schotels voor Moederdag gaan de deur uit. De allerkleinsten worden verwend met een rood schelletje van de beenhouwer.

60049517_395598381296205_2221366323965853696_n.jpg
59832035_1077697362619154_955155358890852352_n.jpg
59902653_634387073690874_6474803090099798016_n.jpg

Zaterdag

Ook op zaterdag is de winkel open van 8u, nog steeds was de koeltoog voorzien van heel wat lekker vers vlees vanop de hoeve. Ook onze lasagnes worden steeds met veel liefde in eigen atelier gemaakt. Na het sluiten en opruimen van de winkel was het vlug inpakken en wegwezen geblazen voor een lentefeest tijdens een mooie lenteavond.

60214190_680292975760380_2418441516818104320_n.jpg
59967374_320456938592953_8495703018115694592_n.jpg

Zondag (Moederdag)

Leve mama, al dertig jaar drijvende kracht achter familiebedrijf Bonne. Zo werken wij het ganse jaar rond.

60342760_320253695537011_3136024075445469184_n.jpg