IMG_1397.JPG
 

Over ons


Een echt familiebedrijf


Slagerij Bonne bestaat sinds 1988. We waren de eerste in Vlaanderen die kozen voor de toen nog ongebruikelijke combinatie van een slagerij op de boerderij. Korte keten nog voor de term werd uitgevonden. Varkens, runderen, herten, kippen,.. alles recht vanop de boerderij naar onze winkel.

Sinds onze start is het ons doel om alles wat we aanbieden in de winkel zelf te kweken en te verwerken. Zo kunnen we zowel voor mens als voor dier kwaliteit, duurzaamheid en eerlijkheid nastreven. Dit proef je zo in onze producten.

Ons verhaal

Ons verhaal

Marc en Annick zijn al jaren lang de gezichten van de zaak, waar ook de ganse familie vanaf het begin mee hun beste beentje voorzette. Beiden groeiden ze op op de boerderij. Ook de liefde voor de stiel van slager was bij hen van jongs af aanwezig.

Marc studeerde af als slager aan Ter Groene Poorte te Brugge. Tijdens de vakanties werkte Marc als slager aan de kust.

Annick studeerde af in de handel met specialisatie informatica aan het Sint-Jozefsinstituut te Brugge. Ook Annick was terug te vinden in slagerijen aan de kust tijdens de vakanties.

In het najaar van 1988 besloten ze de sprong te wagen en startten ze samen Slagerij Bonne op.

Ook de 3 zonen werden van jongs af betrokken bij de winkel. Meehelpen in het atelier maakte deel uit van hun jeugd.

Sinds 2018 is jongste zoon Arno fulltime actief in de slagerij. Naast het bedienen van de klanten staat hij ook in voor alles wat bestellingen, administratie en sociale media aangaat.

Bonne M&A

Annicks droom was dat de zonen de zaak zouden verderzetten. En met succes, in januari 2022 werd met Bonne M&A een besloten vennootschap (B.V.) opgericht.

M&A verwijst zowel naar de oorsprong (Marc & Annick) als naar de toekomst (Marc & Arno).

Sinds 2018 is ook Célin, vrouw van Arno, één van de vertrouwde gezichten geworden van de winkel. Ook nu Célin tijdens de week actief is als advocate in haar eigen kantoor (www.reallegal.be) , staat ze op zaterdag nog steeds met veel plezier in voor de bediening van jullie in onze winkel.

Ook Isolde zal je nog steeds terugvinden in de winkel. Jullie bedienen doet ze met veel plezier, maar ook stoofvlees snijden en droge worsten maken mogen we haar niet ontnemen.

Tot slot hebben we ook nog Stefaan, vooral actief bij ons in het atelier. Alle hamburgers, worsten,… werden meestal vakkundig door hem bereid. Indien nodig springt hij ook bij bij het bedienen van de klanten.

 
 

Andere troeven



Damse natuurgebieden


damse polders 1.jpeg
damse polders 2.jpeg

Marc Bonne, gepassioneerd door natuur, dieren & lekker vlees

Onze dieren grazen allemaal in de nabije omgeving van onze hoeveslagerij. Enkele van deze weilanden worden ter beschikking gesteld door Natuurpunt Damme. Dit vertaalt zich in een gezond, eerlijk en uniek stuk vlees.